
Hozzávalók
Keksz alaphoz
- 150 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
- 1 teáskanál barna cukor (elhagyható)
Töltetékhez
- 300 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 1 citrom
- fél citrom leve
- 1 deci tejföl
- 1 deci tejszín
- 3 tojás
- 2 teáskanál étkezési keményitő
A kekszet apróra daráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal, cukorral. Szilikonos muffinformákba töltjük, kiskanállal jól lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a hozzávalókat kézi robotgéppel jól összedolgozzuk és a kekszes alapokra kanalazzuk. Végül 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ne feledjünk a sütő aljába egy kisebb tepsit tenni, amibe meleg vizet öntünk.
Gyümölcsös szósz
Szószunkat eper vagy bármilyen bogyós gyümölcsből elkészíthetjük. A gyümölcsöket egy kis vízzel illetve mézzel vagy cukorral összeforraljuk majd leturmixoljuk.