Hozzávalók

 

Keksz alaphoz

  • 150 g zabkeksz
  • 80 g olvasztott vaj
  • 1 teáskanál barna cukor (elhagyható)

Töltetékhez

  • 300 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 1 citrom
  • fél citrom leve
  • 1 deci tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál étkezési keményitő

 

A kekszet apróra daráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal, cukorral. Szilikonos muffinformákba töltjük, kiskanállal jól lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a hozzávalókat kézi robotgéppel jól összedolgozzuk és a kekszes alapokra kanalazzuk. Végül 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ne feledjünk a sütő aljába egy kisebb tepsit tenni, amibe meleg vizet öntünk.

 

Gyümölcsös szósz

Szószunkat eper vagy bármilyen bogyós gyümölcsből elkészíthetjük. A gyümölcsöket egy kis vízzel illetve mézzel vagy cukorral összeforraljuk majd  leturmixoljuk.