Zöldséges Pad thai
Hozzávalók
  • 1 fej brokkoli
  • fél póréhagyma
  • 4-5 gerez fokhagyma
  • citromcirok
  • 1 tojás
  • 2 EK kókuszolaj
  • 3-4 darab répa
  • 150-200 g sózatlan mogyoró
  • újhagyma ízlés szerint
  • lime ízlés szerint
  • bambuszcsíra
  • koriander levél
Öntet
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál Tamarind szósz
  • barnacukor
  • 2 evőkanál víz

 

  • Főzés során a wok mellett gyorsan pörögnek az események, ezért ajánlatos minden alapanyagot előre elkészíteni. Kezdjük a rizzsel: főzzük meg, de ügyeljünk arra, hogy csak félig legyen megfőve, mert majd a wokban megpirul. A mártáshoz szükséges alapanyagokat egy tálban összekeverjük. A friss zöldségeket előre felszeleteljük. A répából hámozókés segitségével vékony szálakat szeletelünk.

 

  • A felhevített wokba 2 evőkanál kókuszolaj társaságban belehelyezzük a brokkoli rózsácskákat. A brokkolihoz hozzáadjuk a citromcirkot, hogy az alapunk még citrusosabb ízt kapjon. Amikor a brokkoli már egy kicsit megpirult, jöhet a felszeletelt póréhagyma és a fokhagyma. Rövid ideig összesütjük a zöldségeket, majd a wok egyik felébe húzzuk őket, helyet biztositva a tojásnak. A tojásunkat beleütjük a wokba és lassan kevergetjük, mintha rántottát készítenénk, majd összekeverjük a zöldségekkel. Jöhet a rizs, majd rá az elkészített szósz. A wok tartalmát alaposan megkeverjük, hogy a szószból egyenletesen mindenhova jusson. Utolsó lépésként hozzáadjuk a sárgarépa csíkokat és a megpirított mogyoró egy részét. Még 1 percig sütjük, majd levesszük a tűzről.

 

  •  A tálaláskor pad thai-unkat megszórhatjuk egy kis újhagymával, extra mogyoróval, korianderzölddel, bambuszcsírával, illetve ne felejtsük el a  frissen facsart lime levét. Kísérleteznél? Csak rajtad áll, hogy milyen további zöldségeket használsz az étel elkészítésekor.