Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Zöldséges Pad thai
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- fél póréhagyma
- 4-5 gerez fokhagyma
- citromcirok
- 1 tojás
- 2 EK kókuszolaj
- 3-4 darab répa
- 150-200 g sózatlan mogyoró
- újhagyma ízlés szerint
- lime ízlés szerint
- bambuszcsíra
- koriander levél
Öntet
- 2 evőkanál halszósz
- 2 evőkanál Tamarind szósz
- barnacukor
- 2 evőkanál víz
- Főzés során a wok mellett gyorsan pörögnek az események, ezért ajánlatos minden alapanyagot előre elkészíteni. Kezdjük a rizzsel: főzzük meg, de ügyeljünk arra, hogy csak félig legyen megfőve, mert majd a wokban megpirul. A mártáshoz szükséges alapanyagokat egy tálban összekeverjük. A friss zöldségeket előre felszeleteljük. A répából hámozókés segitségével vékony szálakat szeletelünk.
- A felhevített wokba 2 evőkanál kókuszolaj társaságban belehelyezzük a brokkoli rózsácskákat. A brokkolihoz hozzáadjuk a citromcirkot, hogy az alapunk még citrusosabb ízt kapjon. Amikor a brokkoli már egy kicsit megpirult, jöhet a felszeletelt póréhagyma és a fokhagyma. Rövid ideig összesütjük a zöldségeket, majd a wok egyik felébe húzzuk őket, helyet biztositva a tojásnak. A tojásunkat beleütjük a wokba és lassan kevergetjük, mintha rántottát készítenénk, majd összekeverjük a zöldségekkel. Jöhet a rizs, majd rá az elkészített szósz. A wok tartalmát alaposan megkeverjük, hogy a szószból egyenletesen mindenhova jusson. Utolsó lépésként hozzáadjuk a sárgarépa csíkokat és a megpirított mogyoró egy részét. Még 1 percig sütjük, majd levesszük a tűzről.
- A tálaláskor pad thai-unkat megszórhatjuk egy kis újhagymával, extra mogyoróval, korianderzölddel, bambuszcsírával, illetve ne felejtsük el a frissen facsart lime levét. Kísérleteznél? Csak rajtad áll, hogy milyen további zöldségeket használsz az étel elkészítésekor.