Sárga kalifornia paprika 

Hozzávalók

 

A bulgurt tegyük bele egy főzőedénybe, majd öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje. Takarjuk le addig, amíg magába szívja az összes vizet ( 20-25 perc). A vöröshagymát felaprítjuk és kevés oliva olajon, üvegesre pároljuk, majd hozzádjuk a fokhagymát és a fűszereket: római köményt, koriandert, 5 bors keveréket, sót.

Az elkészült alapra rádobjuk a darált marhahúst és lepirítjuk. Ha már a marhahús elkészült, akkor az egészet felöntjük sűrített paradicsommal és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Az elkészült húsos ragut keverjük össze a már elkészült bulgurral és az apróra vágott feta sajttal. A sárga kaliforniai paprikát csumózzuk ki és tölstük bele a húsos-bulguros tölteléket. 

A megtöltött paprikákat behelyezzük egy kiolajozott, tűzálló tálba és 20-25 perce mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kész is vagyunk!

 

Piros kalifornia paprika 

A bulgurt tegyük bele egy főzőedénybe, majd öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje. Takarjuk le addig, amíg magába szívja az összes vizet ( 20-25 perc). A vöröshagymát szintén üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és kurkumával fűszerezzük, végül készre pároljuk. Az elkészült pulyka húst összekeverjük a bulgurral és megtöltjük vele a sárga kaliforniai paprikáinkat.

A megtöltött paprikákat behelyezzük egy kiolajozott, tűzálló tálba és 20-25 perce mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kész is vagyunk!