
Sárga kalifornia paprika
Hozzávalók
- 2 darab kalifornia paprika – sárga
- 80 g bulgur
- 250 g darált marhahús
- 2 ek oliva olaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g sűrített paradicsom
- 50 g feta sajt
- 1 ek római kömény Őrölt római köményünket itt találod
- 1 ek őrölt koriander Őrölt korianderünket itt találod
- 5 bors keverék ízlés szerint 5 bors keverékünket itt találod
- só
A bulgurt tegyük bele egy főzőedénybe, majd öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje. Takarjuk le addig, amíg magába szívja az összes vizet ( 20-25 perc). A vöröshagymát felaprítjuk és kevés oliva olajon, üvegesre pároljuk, majd hozzádjuk a fokhagymát és a fűszereket: római köményt, koriandert, 5 bors keveréket, sót.
Az elkészült alapra rádobjuk a darált marhahúst és lepirítjuk. Ha már a marhahús elkészült, akkor az egészet felöntjük sűrített paradicsommal és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Az elkészült húsos ragut keverjük össze a már elkészült bulgurral és az apróra vágott feta sajttal. A sárga kaliforniai paprikát csumózzuk ki és tölstük bele a húsos-bulguros tölteléket.
A megtöltött paprikákat behelyezzük egy kiolajozott, tűzálló tálba és 20-25 perce mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kész is vagyunk!
Piros kalifornia paprika
- 2 darab kalifornia paprika – piros
- 80 g bulgur
- 250 g pulykamell
- 2 ek oliva olaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek kurkuma Kurkumánkat itt találod
- 5 bors keverék ízlés szerint 5 bors keverékünket itt találod
- só
A bulgurt tegyük bele egy főzőedénybe, majd öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje. Takarjuk le addig, amíg magába szívja az összes vizet ( 20-25 perc). A vöröshagymát szintén üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált pulykahúst. Sózzuk, borsozzuk és kurkumával fűszerezzük, végül készre pároljuk. Az elkészült pulyka húst összekeverjük a bulgurral és megtöltjük vele a sárga kaliforniai paprikáinkat.
A megtöltött paprikákat behelyezzük egy kiolajozott, tűzálló tálba és 20-25 perce mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kész is vagyunk!