Összetevők:

  • 2 doboz konzerv kukorica
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés vaj
  • 2 teáskanál őrölt Curry
  • csiptenyi só, bors
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kolbász

 

A vöröshagymát apróra vágva kevés vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, kukoricá. Jöhet a zöldségalaplé és a bor. Végül hozzáadjuk a curryt, sózzuk borsozzuk és 15-20 perc alatt készre főzzük.

Amíg a levesünk fő, elkészítjük a roppanós kolbász chipset. A kolbászból egészen vékony szeleteket vágunk, majd egy pici olajon serpenyőben ropogósra sütjük.

Miután levesünk elkészült összeturmixoljuk és a már elkészült ropogós kolbászchipsszel frissen tálaljuk.