Hoppá! Hisz’ ez nem is bors, hanem a csípős ízű csili paprika fűszerként használt őrleménye! A trükkös név hátterében Kolumbusz áll, aki azt hitte, helyettesíthető ezzel a növénnyel az – akkoriban – igencsak drága feketebors.Sok ételnek, fűszerkeveréknek és szósznak Cayenne-bors az alappillére. Többek közt a népszerű Tabasco-szószhoz sem lenne igazi nélküle. Ha a hétköznapokban szeretnél egy immunerősítő, különleges adalékot használni ételeidhez, készíts paradicsomlevet, Cayenne-borssal, adj hozzá citromlevet, Worcester-mártást és szójaszószt.Ízlés alapján hozzáadható minden sós főételhez, húsok pácához, mártásokhoz, szószokhoz is. És – bár hisszük, hogy a merészség, újító hozzáállás nagyon nyerő a konyhában-, ezzel a fűszerrel mindig bánj óvatosan, hiszen tényleg nagyon erős lehet az étel tőle!
890Ft
Tömeg | 30 g |
---|